Gå vidare till huvudinnehåll
Sesamnudlar med ingefärsmarinerad kallrökt lax
Korshags

Sesamnudlar med ingefärsmarinerad kallrökt lax

15 minMedel
377,05 kr
4 portioner 60,70 kr per portion
Middag på under en kvart! Nudlar med en superkrämig sesamdressing, kallrökt lax marinerad med ingefära och lime, krispig gurka och het chiliolja.

300 gKorshags kallrökt lax
2 stSalladslök
2 mskFärsk ingefära, finriven
2 mskLimejuice - råpressad
0,5 stGurka
200 gÄggnudlar, eller torkade vetenudlar
100 gSesampasta, (1 d, ljus tahini)
2 tskJapansk soja
0,5 mskHonung
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskSmör
1 dlKoriander - färsk, plockad
1 stLime, klyftad, till servering
50 gChiliolja, ca 1 dl, till servering
Instruktioner
1

Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.

2

Skär gurkan i smala strimlor.

3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.

4

Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.

5

Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.

Tahinin går att byta ut mot jordnötssmör