Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Korshags kallrökt lax | |
2 st | Salladslök | |
2 msk | Färsk ingefära, finriven | |
2 msk | Limejuice - råpressad | |
0,5 st | Gurka | |
200 g | Äggnudlar, eller torkade vetenudlar | |
100 g | Sesampasta, (1 d, ljus tahini) | |
2 tsk | Japansk soja | |
0,5 msk | Honung | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Smör | |
1 dl | Koriander - färsk, plockad | |
1 st | Lime, klyftad, till servering | |
50 g | Chiliolja, ca 1 dl, till servering |
Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.
Skär gurkan i smala strimlor.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.
Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.
Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.
Tahinin går att byta ut mot jordnötssmör
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla