Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
75 g | Fetaost | |
100 g | Korshags gravad lax | |
150 g | Sparris Färsk | |
2 st | Gul lök | |
2 msk | Smör | |
8 st | Ägg | |
1 dl | Standardmjölk, (3%) | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar |
Sätt ugnen på 175°c.
Smula fetaosten och skär laxen i bitar. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och släng. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Finhacka löken.
Stek löken mjuk i smöret i en ugnstålig non stick-panna, ca 26 cm i diameter
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och rör om. Ta från värmen och lägg i sparris, lax och fetaost.
Grädda näst högst upp i ugnen tills gyllene och äggsmeten stannat, 15-17 minuter. Sätt ev på grillfunktion sista minuten.
Servera med sallad till.
Fetaosten går att byta ut mot grovriven cheddar eller västerbottensost
1 Gravad Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria