Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen linssallad med gravad lax
Korshags

Ljummen linssallad med gravad lax

30 minMedel
355,50 kr
4 portioner 56,49 kr per portion
Linser med en honungs- och dijondressing, rostad broccoli, krispiga rädisor och en massa färska örter. Salladen toppas med gravad lax, citron och rostad mandel.

100 gPuylinser, (eller gröna linser) ca 3 dl
0,5 lGrönsaksbuljong
150 gBroccoli Färsk
3 mskOlivolja
3 mskDijonsenap
2 mskVitvinsvinäger
0,5 mskHonung
65 gRädisor, (0,5 knippe)
1 dlPersilja - färsk, plockad
15 gGräslök - färsk, ca 0,5 dl, finhackad
130 gMachesallat, (eller babyspenat)
150 gKorshags gravad lax
1 mskCitronjuice - råpressad
50 gSötmandel Spån, (rostade mandelspån)
130 gCitron, (finriven citronzest från 1 citron)
1 krmSalt, (efter smak)
1 krmSvartpeppar, (efter smak)
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°c.

2

Koka linserna i grönsaksbuljong under lock på låg värme ca 20 minuter tills mjuka med lite tuggmotstånd kvar. Häll av.

3

Skär broccolin i små buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olivolja och salta med 1 krm salt. och rosta i ugnen ca 10 minuter tills den fått lite färg.

4

Vispa ihop senap, vinäger, honung, 1 krm salt och 2 msk olivolja till en dressing. Häll dressingen över de varma linserna och låt stå 5 minuter.

5

Skiva rädisorna tunt.

6

Blanda linser, broccoli, rädisor och örterna med salladsblad och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp på ett stort fat och lägg laxen ovanpå, toppa med mandel och citronzest.

Byt ut linserna mot kokta bönor eller quinoa.