Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Kvisttomater, (små) | |
65 g | Spenat Blad | |
1 dl | Vispgrädde | |
150 g | Korshags kallrökt lax | |
400 g | Tortiglioni | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
2 msk | Citron, (finriven citronzest) | |
1 dl | Basilika - färsk | |
200 g | Burrata | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar |
Finhacka lök och vitlök, halvera tomaterna. Stek löken och vitlöken i en stor panna på medelvärme i 2 msk olivolja tills mjuk. Lägg i tomaterna och låt steka tills de mjuknat ca 6 minuter, mosa lite med en slev. Häll på grädde och låt såsen puttra 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Rör ner pasta, lax, spenat, basilika, citronjuice och hälften av citronzesten i såsen. Lägg upp i skålar och toppa eventuellt med burrata. Avsluta med resten av citronzesten, lite olivolja och mer svartpeppar.
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria