Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Fänkål Färsk, (1 st) | |
1 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Smör | |
0,5 g | Saffran, (1 paket) | |
1,5 dl | Vitt vin | |
400 g | Spaghetti & Bandpasta | |
100 g | Riven Parmesanost, (2 dl finriven parmesan) | |
150 g | Korshags kallrökt lax | |
0,5 dl | Persilja - färsk, plockad | |
3 msk | Pistagenötter Skalade, rostade | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Strimla fänkålen tunt och stek ett par minuter i olivoljan i en stor panna. Skiva vitlöken och tillsätt till pannan tillsammans med 2 msk smör och saffran. Låt fräsa 2 minuter, höj värmen och häll på vinet. Låt puttra på låg värme 5 minuter.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men sparat 2 dl pastavatten.
Blanda ner pastan i såsen tillsammans med resten av smöret, parmesanen och pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar och hacka pistagenötterna.
Toppa pastan med lax, persilja och pistage.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria