Gå vidare till huvudinnehåll
Råraka med gravad lax, smetana, lök & dill
Korshags

Råraka med gravad lax, smetana, lök & dill

30 minMedel
277,80 kr
4 portioner30,13 kr per portion
Härlig helglunch eller förrätt. En stor krispig råraka för flera med krämig smetana, gravad lax, rödlök och örter. Tips! Servera som en tårta på bordet och låt gästerna äta som aptitretare.

500 gPotatis
0,5 tskSalt
0,5 stRödlök
1 mskSmör
1 dlSmetana
150 gKorshags gravad lax
0,25 stGräslök - färsk, ca 2 msk, hackad
2 mskDill - färsk, plockad
1 krmSvartpeppar, (efter smak)
130 gCitron, 1 st (klyftad citron till servering)
Instruktioner
1

Riv potatisen grovt och blanda med salt i en bunke. Låt stå 5 minuter och lägg sedan potatisen i en ren kökshandduk. Krama ur så mycket vätska som möjligt.

2

Finhacka rödlöken och ställ åt sidan.

3

Smält hälften av smöret i en stekpanna ca 28 cm i diameter. Lägg ut potatisen i ett jämnt lager, platta till och stek ca 5 minuter på medelvärme tills botten är krispig och gyllene.