Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
12 dl | Grönsaksbuljong | |
3 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Olivolja | |
350 g | Risottoris | |
3 dl | Vitt vin | |
100 g | Riven Parmesanost, (1 dl) | |
4 msk | Citron, (4 msk riven citronzest) | |
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
150 g | Korshags gravad lax | |
50 g | Smör | |
2 dl | Gröna Ärtor, tinade | |
2 dl | Basilika - färsk, plockad | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Låt grönsaksbuljongen koka upp. Håll varm på låg temperatur.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek i olivoljan i en stor kastrull tills mjukt. Häll på riset och rosta tills det börjar bli genomskinligt. Höj värmen, häll på vinet och låt ånga bort. Sänk till medelvärme och häll på hälften av buljongen. Koka risotton under omrörning och fyll på med buljong allt eftersom den kokar in i riset. Koka tills al dente, ca 18 minuter. Ta från värmen, rör i parmesan, 2 msk citronzest och citronjuice. Smaka av med salt och peppar och låt stå 5 minuter med lock på.
Skär laxen i bitar. Bryn smöret gyllene i en liten kastrull. Ta från värmen, rör i ärtor och basilika.
Servera risotton med ärtorna och laxen. Toppa med resterande citronzest.
1 Gravad Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria