Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fried rice | ||
550 g | Strimlad kyckling | |
250 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Rapsolja | |
3 msk | Japansk soja | |
3 dl | Basmatiris | |
1 msk | Sesamolja | |
4 st | Ägg | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sweet chilisås | ||
0,5 dl | Sweet Chili | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Fried rice: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och tärna morötterna.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, morötter och kycklingstrimlor på medelhög värme så att de får färg och kycklingen blir helt genomstekt.
Blanda ner det kokta riset och stek ytterligare 2 min. Knäck i ägg och stek 2 min till. Rör om ordentligt och krydda med soja, fisksås och sesamolja. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och finhacka persilja.
Sweet chilisås: Blanda creme fraiche med sweet chilisås i en skål.
Toppa riswoken med persilja och servera med limeklyftor och sweetchilisåsen vid sidan om.
Näringsvärde: 681 kcal, 44 g protein, 30 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt