Gå vidare till huvudinnehåll
Bagel med lax, pepparrotskräm & picklad lök
Korshags

Bagel med lax, pepparrotskräm & picklad lök

1 tEnkelt
283,65 kr
4 portioner 51,86 kr per portion
Bagels med färskostkräm smaksatt med pepparrot och citron, kallrökt lax och syrlig picklad lök. Servera på brunchen eller packa ner i picknickkorgen.

2 stSchalottenlök
0,5 dlStrösocker
0,5 dlÄttika
2 krmSalt
200 gFärskost
150 gCitron, (2 tsk zest och 1 msk saft)
3 mskPepparrot Färsk
4 stBagels
300 gKorshags kallrökt lax
0,5 dlDill - färsk, plockad
Instruktioner
1

Skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Koka 1 dl vatten med socker, ättika och 1 krm salt tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över löken och låt svalna. Kyl minst 1 timme.

2

Rör ihop färskost med citronjuice, citronzest och 1 krm salt. Smaka av med pepparrot till lagom styrka.

3

Rosta bagels.

4

Servera bagels med lax, pepparrotskräm, picklad lök och dill.