Gå vidare till huvudinnehåll
Hjärn-cupcakes
Mari Bergman

Hjärn-cupcakes

1 tMedel
245,25 kr
10 portioner 8,30 kr per portion
Läskiga muffins med smak av choklad toppad med hallonfrosting som spritsas i ett hjärnmönster. Doppa i hallonsås för extra effekt. Enkla att baka och kusliga att servera till halloween.

Chokladmuffins
75 gSmör
0,5 tskVaniljsocker
1 dlVatten
1,5 dlMjölk
1 stÄgg
3 dlVetemjöl
1 dlKakao
1 tskBikarbonat
1 tskBakpulver
2,5 dlStrösocker
Frosting
3 dlHallon Frysta
3 mskVatten
60 gSmör
5 dlFlorsocker
200 gFärskost
1 dlVispgrädde
2 krmHushållsfärg Röd
Instruktioner
1

Muffins: Värm ugnen till 175 grader.

2

Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.

3
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
4

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.

5

Vispa till en slät smet.

6

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

7

Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.

8

Frosting: Sjud hallon och vatten i en kastrull i ca 5 min. Sila hallonsåsen genom en finmaskig sil och låt svalna.

9

Vispa smör och florsocker krämigt.

10

Vispa i färskost, grädde och hälften av hallonsåsen till en krämig frosting. (Resterande mängd hallonsås används till att doppa muffinsen i). Tillsätt ev. lite röd karamellfärg för extra färg.

11

Fyll en spritspåse med en liten, rund tyll. Spritsa frostningen som ett hjärnmönster. Ställ cupcakesen i kylen i ca 30 minuter.

12

Doppa toppen av varje cupcakes i hallonsåsen. Klart att servera.

Färdiga cupcakes håller sig några timmar i kylen och går att förbereda.

Bild:

Christoffer Skogsmo