Gå vidare till huvudinnehåll
Spindelkakor
Mari Bergman

Spindelkakor

30 minEnkelt
175,30 kr
12 portioner 12,59 kr per portion
Ett paket mandelmassa, ett paket toffifee, lite smält choklad och sugar eyes och vips så har du små gulliga spindelkakor. Lätta och roliga kakor att göra tillsammans med barnen på halloween.

400 gMandelmassa
100 gToffifee choklad, Toffifee
100 gMörk Blockchoklad
100 gLjus Blockchoklad
10 gSugar Eyes
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Rulla mandelmassan på en skärbräda med händerna så att mandelmassan blir rund och jämn. Skär rullen i 1,5 cm tjocka skivor. Kavla ut varje bit så att de blir tunna, runda och fina. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt. Max 9 kakor på en och samma plåt.

3
  1. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter.
4

Smält chokladen i ett vattenbad på spisen.

5

Ta ut kakorna och lägg dom på en skärbräda. Tryck ner en toffifee med chokladsidan ned i mitten av varje kaka.

6

Fyll en spritspåse med chokladen. Klipp ett litet hål och spritsa tunna spindelben på varje kaka.

7

Spritsa en liten tunn prick med choklad på varje öga och fäst på kakorna.

8

Ställ kakorna i kylen för att stelna.

Bild:

Christoffer Skogsmo