Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolipasta | ||
400 g | Fettuccini Färsk | |
2 msk | Havssalt | |
200 g | Broccoliris | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
10 g | Basilika - färsk, grovhackad | |
0,5 st | Lime, skalet | |
50 g | Parmesanost, riven | |
1 tsk | Havssalt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
Lax | ||
500 g | Färsk laxfilé | |
1 tsk | Havssalt | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Solrosolja | |
10 g | Basilika - färsk, grovhackad |
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda ner broccoliris i kastrullen de sista 30 sekunderna av koktiden. Sila av men behåll ca 1 dl av pastavattnet.
Rör ihop crème fraîche, grovhackad basilika, rivet limeskal och riven parmesan i en skål. Använd pastavattnet för att få till önskad krämighet. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen över den färdigkokta pastan.
Dela varje laxbit i två delar, krydda med salt och peppar på båda sidorna. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner laxen (om den har skinn, lägg med skinsidan neråt) i den kalla stekpanna. Sätt plattan på hög värme och stek i ca 2 minuter.
Vänd laxbitarna och dra stekpannan från plattan. Strö över rivet limeskal och grovhackad basilila. Ös stekskyn/oljan över laxen för mer smak.
Servera laxen med basilika och krämig broccolipastan.
Lax smakar som godast då den inte är överstekt, servera den gärna med lite rå kärna.
Att lägga laxen direkt i en kall panna hjälper till att uppnå en perfekt fisk - spröd på utsidan och mörkt rosa kärna.
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria