Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med basilika och krämig broccolipasta
Oda

Lax med basilika och krämig broccolipasta

20 minEnkelt
460,25 kr
4 portioner 67,43 kr per portion
Goda smaker i form av lax, broccoli och basilika. Tillsammans med färsk pasta kan du snabbt servera en riktigt god middagsrätt.

Broccolipasta
400 gFettuccini Färsk
2 mskHavssalt
200 gBroccoliris
2 dlCreme Fraiche Naturell
10 gBasilika - färsk, grovhackad
0,5 stLime, skalet
50 gParmesanost, riven
1 tskHavssalt
0,5 tskSvartpeppar Malen
Lax
500 gFärsk laxfilé
1 tskHavssalt
1 tskSvartpeppar Malen
2 mskSolrosolja
10 gBasilika - färsk, grovhackad
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda ner broccoliris i kastrullen de sista 30 sekunderna av koktiden. Sila av men behåll ca 1 dl av pastavattnet.

2

Rör ihop crème fraîche, grovhackad basilika, rivet limeskal och riven parmesan i en skål. Använd pastavattnet för att få till önskad krämighet. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen över den färdigkokta pastan.

3

Dela varje laxbit i två delar, krydda med salt och peppar på båda sidorna. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner laxen (om den har skinn, lägg med skinsidan neråt) i den kalla stekpanna. Sätt plattan på hög värme och stek i ca 2 minuter.

4

Vänd laxbitarna och dra stekpannan från plattan. Strö över rivet limeskal och grovhackad basilila. Ös stekskyn/oljan över laxen för mer smak.

5

Servera laxen med basilika och krämig broccolipastan.

Lax smakar som godast då den inte är överstekt, servera den gärna med lite rå kärna.

Att lägga laxen direkt i en kall panna hjälper till att uppnå en perfekt fisk - spröd på utsidan och mörkt rosa kärna.