Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Spaghetti | |
250 g | Bacon Tärnat | |
3 klyfta | Vitlök Färsk, finhackad | |
400 g | Körsbärstomater, halverade | |
100 g | Pesto Röd | |
1 nypa | Basilika - färsk | |
40 g | Parmesanost, riven |
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, finhacka vitlök och dela körsbärstomaterna på hälften.
Knaperstek bacontärninger, ta upp ur pannan men låt fettet vara kvar i panna. Ta pannan från plattan, rör snabbt ner finhackad vitlök och blanda ner tomathalvorna. Sätt tillbaka pannan på plattan och skruva ner värmen till medel. Lägg på ett lock och småputtra i ca. 5 min.
Ta av pannan från plattan igen och rör ned pesto, bacon och justera tjockheten på såsen med hjälp av lite pastavatten, tills du har den konsisten du önskar. Tillsätt nykokt pasta och blanda ihop. Avsluta med riven parmesan och lite basilika.
Bild:
Silje Feiring
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta