Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Dumplings Kyckling | |
3 st | Salladslök | |
10 g | Koriander - färsk, ca 1 dl, grovhackad | |
250 g | Rödkål Färsk | |
2 st | Morötter | |
2 msk | Sesamfrö | |
Dressing | ||
1,5 dl | Ljus soja, Yuzu Ponzu | |
2 tsk | Färsk ingefära, riven | |
1 st | Chilipeppar Röd, Mängd efter smak |
Tillaga dumplings enligt anvisning på paketet.
Dressing: Blanda ponzusojasås med riven ingefära och finhackad röd chilipeppar.
Finhacka löken, grovhacka koriandern och strimla rödkål samt morötter. Lägg över i en stor skål och tillsätt hälften av dressingen. Strö över sesamfrön och blanda om ordentligt.
Lägg färdigstekta/ångade dumplings i skålen med grönsker och blanda ihop. Lägg över i serveringsskålar och toppa med mer dressing och koriander efter smak.
Bild:
Silje Feiring