Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Rigatoni | |
2 msk | Havssalt | |
2 tsk | Solrosolja | |
300 g | Salsiccia, 3 st korvar | |
100 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Pastasås Basilika | |
80 g | Parmesanost | |
1 tsk | Havssalt | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
125 g | Riven Mozzarellaost |
Förvärm ugnen till 250 grader varmluft med grilleffekt. Tillaga pastan efter anvisning på paketet, i rejält saltat vatten.
Värm upp en stekpanna med lite olja till medelhög värme. Ta ur korven ur tarmen och skär i 2 cm bitar så att det blir som små köttbullar. Fräs snabbt i stekpannan.
Sila av vattnet från pastan och blanda ner spenat. Tillsätt tomatsås och riven parmesan.
Smaka av med salt och peppar innan du vänder ner den stekta korven/köttbullarna.
Ta fram en eldfast form och häll över blandningen Toppa med skivad mozzarella och baka i ugnen 4-5 minuter tills osten har smält.
Toppa med grovhackad pesilja innan servering.
Bild:
Silje Feiring
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria