Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad rigatoni med italiensk korv
Oda

Bakad rigatoni med italiensk korv

20 minEnkelt
262,15 kr
4 portioner 44,16 kr per portion
Stora pastarör samlar alla goda smaker i denna rätt. Få ingredienser och enkla steg gör detta till en perfekt vardagsmiddag.

400 gRigatoni
2 mskHavssalt
2 tskSolrosolja
300 gSalsiccia, 3 st korvar
100 gFärsk bladspenat
300 gPastasås Basilika
80 gParmesanost
1 tskHavssalt
1 tskSvartpeppar Malen
125 gRiven Mozzarellaost
Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 250 grader varmluft med grilleffekt. Tillaga pastan efter anvisning på paketet, i rejält saltat vatten.

2

Värm upp en stekpanna med lite olja till medelhög värme. Ta ur korven ur tarmen och skär i 2 cm bitar så att det blir som små köttbullar. Fräs snabbt i stekpannan.

3

Sila av vattnet från pastan och blanda ner spenat. Tillsätt tomatsås och riven parmesan.

4

Smaka av med salt och peppar innan du vänder ner den stekta korven/köttbullarna.

5

Ta fram en eldfast form och häll över blandningen Toppa med skivad mozzarella och baka i ugnen 4-5 minuter tills osten har smält.

6

Toppa med grovhackad pesilja innan servering.

Bild:

Silje Feiring