Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Äggnudlar | |
100 g | Salladskål | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
50 g | Salladslök, 2 stjälkar | |
2 msk | Rapsolja | |
400 g | Fläskfärs | |
1 msk | Chiliflakes | |
3 msk | Sesamfrö | |
1 dl | Hoisinsås | |
1 st | Lime, skal + saft |
Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj och strimla kålen. Finahacka ingefära och salladslök.
Värm upp lite olja i en vid stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt färs och genomstek, ca 3-4 minuter under omrörning. Häll över färsen i en skål, men behåll stekfettet i pannan.
Fräs salladskål, chiliflakes, finhackad ingefära och sesamfrö i samma panna, ca 3-4 minuter tills kålen mjuknat. Häll över hoisinsåsen. Blanda ihop allt ordentligt i skålen med färsen.
Sila av vattnet från nudlarna och blanda samman med övriga ingredieser. Tillsätt hackad salladslök samt zest och saft från limen. Toppa gärna med sesamfrön innan servering.
När det är en större mängd kött och grönsaker som ska stekas är det en bra idé att göra det i flera omgångar.
Bild:
Silje Feiring
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria