Gå vidare till huvudinnehåll
Nudelwok med fläsk och ingefära
Oda

Nudelwok med fläsk och ingefära

20 minEnkelt
301,25 kr
4 portioner 37,57 kr per portion
En riktigt enkel och god vardagsmiddag! Kål är en fantastisk råvara som här kombineras med saftigt kött, nudlar och ingefära. Vill du ha en vegetarisk rätt går det lika bra med vegetarisk färs.

250 gÄggnudlar
100 gSalladskål
2 tskFärsk ingefära
50 gSalladslök, 2 stjälkar
2 mskRapsolja
400 gFläskfärs
1 mskChiliflakes
3 mskSesamfrö
1 dlHoisinsås
1 stLime, skal + saft
Instruktioner
1

Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj och strimla kålen. Finahacka ingefära och salladslök.

2

Värm upp lite olja i en vid stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt färs och genomstek, ca 3-4 minuter under omrörning. Häll över färsen i en skål, men behåll stekfettet i pannan.

3

Fräs salladskål, chiliflakes, finhackad ingefära och sesamfrö i samma panna, ca 3-4 minuter tills kålen mjuknat. Häll över hoisinsåsen. Blanda ihop allt ordentligt i skålen med färsen.

4

Sila av vattnet från nudlarna och blanda samman med övriga ingredieser. Tillsätt hackad salladslök samt zest och saft från limen. Toppa gärna med sesamfrön innan servering.

När det är en större mängd kött och grönsaker som ska stekas är det en bra idé att göra det i flera omgångar.

Bild:

Silje Feiring