Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Basilika - färsk, kruka | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Rödvinsvinäger | |
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
8 skiva | Surdegsbröd | |
25 g | Smör | |
200 g | Burrata |
Skölj och tärna tomaterna smått. Skala och finhacka rödlök och finhacka basilika. Blanda samman i en skål och tillsätt olivolja, rödvinsvinäger samt salt och peppar efter smak.
Stansa ut hjärtan ur brödskivorna med hjälp av en hjärtformad pepparkaksform.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden gyllene på båda sidor.
Bryt burratan i mindre bitar. Toppa de stekta hjärtbröden med lite burrata och ca 1-2 msk tomatröra.
Lägg upp på ett fat och servera.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Cocktailtomater på Kvist Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla