Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pastadeg | ||
5 dl | Vetemjöl Durum | |
5 st | Ägg | |
50 g | Rödbetor Färsk | |
Ricottacrème | ||
250 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Ricottaost | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Citron - Eko | |
50 g | Parmesanost | |
Brynt smörsås | ||
75 g | Smör | |
1 st | Salvia - färsk, 8 st blad | |
1 st | Citron - Eko |
Koka rödbetan mjuk och skala den sedan. Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa till ett mos, låt svalna.
Pastadeg: Häll mjölet i en hög på en ren bänk. Gör ett hål i mitten, likt en krater, och knäck i äggen och rödbetsmoset. Vispa äggen och rödbetan lätt med en gaffel, fös in mjöl i äggblandningen successivt. När nästan allt mjöl är blandat med äggen så knådar du degen för hand tills den är slät och fin. Låt vila i plastfolie i ca 30 minuter i kylen. Det går också bra att blanda degen i en degblandare. Känns degen för torr tillsätter du ytterligare ett ägg.
Ricottacrème: Lägg ricottan i en finmaskig sil så vätskan försvinner.
Skala vitlöken. Stek vitlöken i olja i en het panna tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg i spenaten och stek ihop under omrörning, salta och peppra. Ta av från värmen och låt svalna.
Ta bort vitlöksklyftan och hacka sedan spenaten fint. Lägg i en bunke tillsammans med ricotta. Tillsätt finrivet citronskal och finriven parmesan. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Ravioli: Kavla ut pastadegen på mjölad bänk, kavla tills degen är ca 3 mm tunn.
Brynt smörsås: Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt salviablad och citronsaft och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en kastrull med ca 10 g salt per liter vatten.
Koka raviolin i det kokande vattnet ca 1-3 minuter, när de flyter upp till ytan brukar de vara färdiga. Lyft upp med hålslev och lägg i smörsåsen.
Tillaga raviolin i smöret i ca 30 sekunder.
Lägg upp raviolin på tallrikar och skeda över lite av smöret och salviablad. Toppa med riven parmesan.
Bild:
Susanna Blåvarg
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla