Gå vidare till huvudinnehåll
Hemgjord ravioli med ricottacrème
Mari Bergman

Hemgjord ravioli med ricottacrème

1 t 30 minSvårt
324,95 kr
4 portioner 48,73 kr per portion
Sätt kärleken på prov till alla hjärtans dag! Tillaga hemgjord, rosa OCH hjärtformad ravioli och avnjut en extra kärleksfull rätt tillsammans. Den rosa färgen kommer ifrån kokt mosad rödbeta och går lika bra att utesluta.

Pastadeg
5 dlVetemjöl Durum
5 stÄgg
50 gRödbetor Färsk
Ricottacrème
250 gFärsk bladspenat
250 gRicottaost
1 klyftaVitlök
1 mskOlivolja
1 stCitron - Eko
50 gParmesanost
Brynt smörsås
75 gSmör
1 stSalvia - färsk, 8 st blad
1 stCitron - Eko
Instruktioner
1

Koka rödbetan mjuk och skala den sedan. Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa till ett mos, låt svalna.

2

Pastadeg: Häll mjölet i en hög på en ren bänk. Gör ett hål i mitten, likt en krater, och knäck i äggen och rödbetsmoset. Vispa äggen och rödbetan lätt med en gaffel, fös in mjöl i äggblandningen successivt. När nästan allt mjöl är blandat med äggen så knådar du degen för hand tills den är slät och fin. Låt vila i plastfolie i ca 30 minuter i kylen. Det går också bra att blanda degen i en degblandare. Känns degen för torr tillsätter du ytterligare ett ägg.

3

Ricottacrème: Lägg ricottan i en finmaskig sil så vätskan försvinner.

4

Skala vitlöken. Stek vitlöken i olja i en het panna tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg i spenaten och stek ihop under omrörning, salta och peppra. Ta av från värmen och låt svalna.

5

Ta bort vitlöksklyftan och hacka sedan spenaten fint. Lägg i en bunke tillsammans med ricotta. Tillsätt finrivet citronskal och finriven parmesan. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.

6

Ravioli: Kavla ut pastadegen på mjölad bänk, kavla tills degen är ca 3 mm tunn.

7
  1. Klicka ut ca 1 tsk fyllning i klickar, på ena halvan av den utkavlade degen (längs med långsidan). Se till att det finns ca 8 cm utrymme mellan klickarna. Pensla med vispat ägg runt fyllningen. Vik över degen och tryck försiktigt till runt fyllningen. Stansa ut hjärtformade raviolis med hjälp av en pepparkaksform i lämplig storlek. Lägg på mjölad bricka och täck med kökshandduk.
8

Brynt smörsås: Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt salviablad och citronsaft och ställ åt sidan.

9

Koka upp vatten i en kastrull med ca 10 g salt per liter vatten.

10

Koka raviolin i det kokande vattnet ca 1-3 minuter, när de flyter upp till ytan brukar de vara färdiga. Lyft upp med hålslev och lägg i smörsåsen.

11

Tillaga raviolin i smöret i ca 30 sekunder.

12

Lägg upp raviolin på tallrikar och skeda över lite av smöret och salviablad. Toppa med riven parmesan.

Bild:

Susanna Blåvarg