Gå vidare till huvudinnehåll
Kärleksbrownie
Mari Bergman

Kärleksbrownie

1 tMedel
404,15 kr
12 portioner 13,32 kr per portion
Baka söta kärleksbrownie i hjärtformat till Alla hjärtans dag. Samma goda smak som kärleksmums. Toppa hälften av bitarna med den klassiska kaffeglasyren och hälften med en rosa frosting på hallon. Använd gärna en silkonform med hjärtformat. Det går lika bra att baka kakan i en form med måtten ca 20×30 och stansa ut hjärtan i efterhand.

Brownie
125 gSmör
200 gMörk chokladkaka
4 stÄgg
3 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
2 tskVaniljsocker
1 tskBakpulver
1 krmSalt
2 mskRiven kokos
Glasyr
50 gSmör
3 mskBrygg- och kokkaffe, kokt, kallt kaffe
1 dlKakao
1 mskVaniljsocker
2 dlFlorsocker
Hallonfrostning
0,5 dlHallon Frysta
1 mskVatten
50 gSmör
2 dlFlorsocker
125 gFärskost
2 mskVispgrädde
1 krmHushållsfärg Röd
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).

2

Smält ihop smör och choklad i en kastrull.

3

Vispa ägg och strösocker i en bunke med elvisp.

4

Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en ny bunke och vänd ner i ägg- och sockersmeten med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

5

Häll smeten i en smör- och bröad rektangulär form med måtten ca 20×30 cm eller häll smeten i hjärtformade silikonformar.

6

Grädda hel kaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

7
  1. Grädda portionsformar i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
  2. Låt svalna helt.
8

Glasyr: Smält smör och låt svalna. Tillsätt sedan kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda till en jämn och bredbar smet.

9
  1. Frosting: Sjud hallon och vatten i en kastrull i ca 5 min. Sila hallonsåsen genom en finmaskig sil och låt svalna. Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskost, grädde och hallonsås till en krämig frosting. Tillsätt ev. lite röd karamellfärg för extra färg.
10

Om du har en hel kaka så kan du stansa ut hjärtformade kakor med hjälp av en hjärtformad pepparkaksform.

11

Bred chokladglasyr på hälften av dina brownies och hallonfrostning på hälften och toppa med lite kokosflingor.

Bild:

Susanna Blåvarg