Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Brownie | ||
125 g | Smör | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Riven kokos | |
Glasyr | ||
50 g | Smör | |
3 msk | Brygg- och kokkaffe, kokt, kallt kaffe | |
1 dl | Kakao | |
1 msk | Vaniljsocker | |
2 dl | Florsocker | |
Hallonfrostning | ||
0,5 dl | Hallon Frysta | |
1 msk | Vatten | |
50 g | Smör | |
2 dl | Florsocker | |
125 g | Färskost | |
2 msk | Vispgrädde | |
1 krm | Hushållsfärg Röd |
Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
Vispa ägg och strösocker i en bunke med elvisp.
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en ny bunke och vänd ner i ägg- och sockersmeten med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smör- och bröad rektangulär form med måtten ca 20×30 cm eller häll smeten i hjärtformade silikonformar.
Grädda hel kaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Glasyr: Smält smör och låt svalna. Tillsätt sedan kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda till en jämn och bredbar smet.
Om du har en hel kaka så kan du stansa ut hjärtformade kakor med hjälp av en hjärtformad pepparkaksform.
Bred chokladglasyr på hälften av dina brownies och hallonfrostning på hälften och toppa med lite kokosflingor.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant