Gå vidare till huvudinnehåll
Röd currysoppa med dumplings 
Christin Kashou

Röd currysoppa med dumplings 

20 minEnkelt
312,65 kr
4 portioner 62,42 kr per portion
Snabbmat när det är som bäst. En god och smakrik currysoppa med färdiga dumplings.

Soppa
0,5 mskRapsolja
3 mskRöd Currypasta
750 mlKokosmjölk
3 dlVatten
2,5 mskJapansk soja
2 mskFisksås - Asiatisk
2 tskStrösocker
400 gDumplings Vegetarisk
150 gRisnudlar
200 gPak choi
Topping
180 gBöngroddar
30 gSalladslök
1 stKoriander
1 stLime
Instruktioner
1

Börja med att steka ut currypastan i neutral olja i en kastrull i 2-3 minuter på medel-låg värme.

2

Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, fisksås och socker och koka upp.

3

Tillsätt frysta dumplings och låt dem småkoka i 5 minuter.

4

Tillsätt därefter torra nudlar och koka i ytterligare 2-3 minuter.

5

Till sist, addera pak choi och böngroddar. Låt puttra 1 minut och servera sedan soppan i djupa tallrikar. Toppa med strimlad salladslök, koriander och lime.

Bild:

Susanna Blåvarg