Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
2 msk | Tomatpuré | |
3 dl | Vatten | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Chiliflakes | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
Quesadillas | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
125 g | Mozzarellaost | |
1 msk | Smör | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
0,25 tsk | Basilika - torkad | |
200 g | Tortilla - Små |
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp lite av oljan från de soltorkade tomaterna i en kastrull och fräs lök, vitlök och torkad basilika utan att de tar färg på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, soltorkade tomater, buljong, chiliflakes och vatten.
Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär mozzarellan i tunna skivor och finhacka de soltorkade tomaterna. Fördela soltorkade tomater och mozzarellaskivorna på hälften av tortillabröden. Krydda med basilika och lite svartpeppar. Lägg de resterande tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite smör och olja. Stek tortillabröden gyllenbruna på båda sidor. Skär dem i trekanter och servera till soppan.
Näringsvärde: 524 KCAL, 16 G PROTEIN, 24 G FETT, 54 G KOLHYDRATER
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla