Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling och bao buns | ||
450 g | Kycklinglår | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
2 dl | Majsstärkelse | |
1 l | Frityrolja | |
190 ml | Asiatiska såser | |
270 g | Bao Buns | |
Tillbehör | ||
2 msk | Sesamfrö, gärna både vita och svarta | |
1 st | Gurka | |
30 g | Salladslök |
Strimla gurkan i tunna stavar. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda gurkan och salladslöken i en bunke tillsammans med sesamfrön.
Kyckling: Skär varje lårfilé i 6 delar och krydda med salt och paprikapulver.
Panera kycklingen i maizena och fritera sedan på 160 grader tills kycklingen blivit tillagad och krispig.
Lägg den friterade kycklingen i en skål och tillsätt ca 1 dl av soja- och sesamsåsen och blanda om.
Fyll varma bao bröd med den friterade kycklingen och toppa med gurksalladen. Ringla över lite extra sås om du vill. Klart att servera.
Bild:
Susanna Blåvarg
365,71 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
890,54 kr /kg
61,25 kr /kg
44,98 kr /l
39,95 kr
54,95 kr
972,37 kr /kg
66,48 kr /kg
159,60 kr /kg