Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
600 g | Torskrygg | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 st | Röd Paprika | |
3 dl | Vispgrädde | |
175 g | Färsk bladspenat | |
Från ditt skafferi | ||
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Rödlök | |
2 klyfta | Vitlök | |
25 g | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 tsk | Tomatpuré | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Vatten |
Salta och peppra fiskbitarna efter smak. Strimla baconet tunt.
Tärna paprika och finhacka rödlök och vitlök.
Stek baconet krispigt i en panna utan fett. Häll över baconet på hushållspapper.
Torka ur pannan och tillsätt lite olivolja och smör. Stek fiskbitarna i 1-2 minuter på båda sidor så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur fisken och lägg över på en tallrik.
Gör rent pannan. Tillsätt olivolja i pannan och fräs rödlök, vitlök, paprika och basilika i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 30 sekunder. Tillsätt grädde, lite vinäger, ca 1 tsk salt och peppar efter smak. Låt såsen puttra i 5 minuter på medelvärme. Tillsätt spenat i pannan och låt den mjukna.
Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt fisken bli varm. Strö över bacon och servera tillsammans med valfritt tillbehör.
Bild:
Susanna Blåvarg
281,67 kr /kg
110,71 kr /kg
77,26 kr /kg
93,17 kr /l
1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg
95,60 kr /kg
485,00 kr /kg
30,00 kr /kg
199,09 kr /kg
187,80 kr /kg
143,00 kr /l
3 495,00 kr /kg
82,50 kr /kg
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml
127,80 kr /l