Gå vidare till huvudinnehåll
Torskrygg på krämig spenatbädd med knaperstekt bacon
Mari Bergman

Torskrygg på krämig spenatbädd med knaperstekt bacon

30 minEnkelt
281,80 kr
4 portioner 64,63 kr per portion
En lättlagad vardagsrätt på torsk och krispigt stekt bacon på en bädd av krämig spenatsås. Servera tillsammans med valfritt tillbehör som ris, bulgur eller potatis. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gTorskrygg
140 gBacon Skivat
1 stRöd Paprika
3 dlVispgrädde
175 gFärsk bladspenat
Från ditt skafferi
1 tskSalt
2 krmSvartpeppar
1 stRödlök
2 klyftaVitlök
25 gSmör
1 mskOlivolja
1 tskBasilika - torkad
2 tskTomatpuré
1 tskVitvinsvinäger
1 dlVatten
Instruktioner
1

Salta och peppra fiskbitarna efter smak. Strimla baconet tunt.

2

Tärna paprika och finhacka rödlök och vitlök.

3

Stek baconet krispigt i en panna utan fett. Häll över baconet på hushållspapper.

4

Torka ur pannan och tillsätt lite olivolja och smör. Stek fiskbitarna i 1-2 minuter på båda sidor så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur fisken och lägg över på en tallrik.

5

Gör rent pannan. Tillsätt olivolja i pannan och fräs rödlök, vitlök, paprika och basilika i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 30 sekunder. Tillsätt grädde, lite vinäger, ca 1 tsk salt och peppar efter smak. Låt såsen puttra i 5 minuter på medelvärme. Tillsätt spenat i pannan och låt den mjukna.

6

Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt fisken bli varm. Strö över bacon och servera tillsammans med valfritt tillbehör.

Bild:

Susanna Blåvarg