Gå vidare till huvudinnehåll
Krispigt fläsk i hoisinsås
Mari Bergman

Krispigt fläsk i hoisinsås

40 minMedel
399,20 kr
4 portioner 44,31 kr per portion
Friterad fläskkarré i en sötsyrlig hoisinsås tillsammans med jasminris och strimlad isbergssallad. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
3 dlJasminris
800 gFläskkarré
150 mlHoisinsås
1 stIsbergssallat
1 stLime
Från ditt skafferi
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar
2 dlMajsstärkelse
1 mskRisvinäger
1 tskSesamolja
2 tskStrösocker
0,5 dlVatten
2 tskSesamfrö
1 lFrityrolja
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Salta och peppra köttet lite lätt. Blanda samman köttet i en skål med majsstärkelse.

3

Blanda hoisinsås, risvinäger, sesamolja, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp såsen och låt den sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.

4

Strimla isbergssalladen tunt och blanda med lite rostade sesamfrön eller furikake.

5

Värm oljan till 160 grader.

6

Skaka av överflödig majsstärkelse från köttet.

7

Fritera köttet i omgångar tills det är krispigt. Lyft ur köttet med en hålslev och lägg på hushållspapper.

8

När allt kött är friterat så blandar du samman köttet med såsen.

9

Servera tillsammans med ris, limeklyftor och strimlad sallad.

Bild:

Susanna Blåvarg