Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
3 dl | Jasminris | |
800 g | Fläskkarré | |
150 ml | Hoisinsås | |
1 st | Isbergssallat | |
1 st | Lime | |
Från ditt skafferi | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Majsstärkelse | |
1 msk | Risvinäger | |
1 tsk | Sesamolja | |
2 tsk | Strösocker | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tsk | Sesamfrö | |
1 l | Frityrolja |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Salta och peppra köttet lite lätt. Blanda samman köttet i en skål med majsstärkelse.
Blanda hoisinsås, risvinäger, sesamolja, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp såsen och låt den sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
Strimla isbergssalladen tunt och blanda med lite rostade sesamfrön eller furikake.
Värm oljan till 160 grader.
Skaka av överflödig majsstärkelse från köttet.
Fritera köttet i omgångar tills det är krispigt. Lyft ur köttet med en hålslev och lägg på hushållspapper.
När allt kött är friterat så blandar du samman köttet med såsen.
Servera tillsammans med ris, limeklyftor och strimlad sallad.
Bild:
Susanna Blåvarg
51,00 kr /kg
99,17 kr /kg
141,25 kr /kg
39,90 kr /kg
52,66 kr /kg
95,60 kr /kg
485,00 kr /kg
61,25 kr /kg
183,33 kr /l
276,67 kr /l
21,95 kr /kg
972,37 kr /kg
44,98 kr /l