Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 kg | Potatis Fast | |
500 g | Fläskkotlett | |
400 g | Skogschampinjoner | |
3 dl | Vispgrädde | |
150 g | Haricot Verts | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
25 g | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Oxfond | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Japansk soja | |
2 dl | Vatten |
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken.
Salta och peppra fläskkotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek köttet på medelhög-hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida så att köttet får en fin stekyta. Lyft ur köttet ur pannan och lägg på en tallrik.
Hetta upp lite ny olja och smör i pannan och stek champinjonerna gyllene. Tillsätt timjan och vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt grädde, köttfond, dijonsenap, soja och vatten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner de stekta kotletterna i såsen och låt de bli varma och genomstekta.
Sjud haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 minuter. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Servera kotletterna i svampsåsen tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Bild:
Susanna Blåvarg
19,98 kr /kg
167,90 kr /kg
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
224,75 kr /kg
69,90 kr /l
57,90 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
485,00 kr /kg
72,95 kr
132,67 kr /l
2 263,33 kr /kg
199,09 kr /kg
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
230,56 kr /l
155,81 kr /kg
303,33 kr /l