Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskkotletter i krämig svampsås med rostad potatis
Mari Bergman

Fläskkotletter i krämig svampsås med rostad potatis

40 minEnkelt
322,15 kr
4 portioner 56,08 kr per portion
En lättlagad vardagsmiddag med färdigskivade fläskkotletter i en krämig sås på grädde och champinjoner. Servera tillsammans med rostad potatis och gröna bönor. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 kgPotatis Fast
500 gFläskkotlett
400 gSkogschampinjoner
3 dlVispgrädde
150 gHaricot Verts
Från ditt skafferi
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
25 gSmör
1 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
3 klyftaVitlök
1 mskOxfond
1 tskDijonsenap
1 tskJapansk soja
2 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skiva potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.

3

Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken.

4

Salta och peppra fläskkotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek köttet på medelhög-hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida så att köttet får en fin stekyta. Lyft ur köttet ur pannan och lägg på en tallrik.

5

Hetta upp lite ny olja och smör i pannan och stek champinjonerna gyllene. Tillsätt timjan och vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt grädde, köttfond, dijonsenap, soja och vatten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner de stekta kotletterna i såsen och låt de bli varma och genomstekta.

6

Sjud haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 minuter. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

7

Servera kotletterna i svampsåsen tillsammans med rostad potatis och haricots verts.

Bild:

Susanna Blåvarg