Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Ljus soja | |
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Honung | |
1 tsk | Chiliflakes | |
2 klyfta | Vitlök, finrivna | |
450 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
3 dl | Jasminris | |
200 ml | Kokosmjölk | |
1 dl | Riven kokos, rostad | |
1 st | Gurka | |
200 g | Rädisor | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 tsk | Färsk ingefära, riven | |
3 st | Salladslök | |
1 dl | Koriander - färsk | |
1 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 150°C varmluft.
Blanda soja, sesamolja, honung, chiliflakes och vitlök till en marinad. Lägg laxen i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills genomlagad.
Koka upp riset med 3 dl vatten, kokosmjölk och 1 krm salt. Sjud på låg värme 10 min. Ta från värmen och låt stå med lock på i 10 min. Rör i kokosflingorna.
Skala och skär gurkan i bitar, skiva rädisorna tunt. Blanda med vinäger och ingefära, smaka av med salt.
Skiva salladslöken tunt och strö över laxen tillsammans med koriandern.
Servera laxen med riset och gurksalladen.
Bild:
Korshags
426,33 kr /l
276,67 kr /l
111,90 kr /kg
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g
1 355,36 kr /kg
199,09 kr /kg
476,00 kr /kg
35,95 kr /kg
66,00 kr /l
92,50 kr /kg
77,59 kr /kg
119,60 kr /kg
138,00 kr /l
149,75 kr /kg
159,60 kr /kg
134,75 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg