Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad lax med soja, kokosris och gurksallad
Korshags

Bakad lax med soja, kokosris och gurksallad

30 minEnkelt
553,05 kr
4 portioner 87,01 kr per portion
En saftig och smakrik sojabakad lax som toppas med salladslök och koriander. Servera med kokosris och en fräsch gurksallad.

2 mskLjus soja
1 mskSesamolja
1 mskHonung
1 tskChiliflakes
2 klyftaVitlök, finrivna
450 gFärsk laxfilé, Korshags
3 dlJasminris
200 mlKokosmjölk
1 dlRiven kokos, rostad
1 stGurka
200 gRädisor
2 tskVitvinsvinäger
2 tskFärsk ingefära, riven
3 stSalladslök
1 dlKoriander - färsk
1 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150°C varmluft.

2

Blanda soja, sesamolja, honung, chiliflakes och vitlök till en marinad. Lägg laxen i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills genomlagad.

3

Koka upp riset med 3 dl vatten, kokosmjölk och 1 krm salt. Sjud på låg värme 10 min. Ta från värmen och låt stå med lock på i 10 min. Rör i kokosflingorna.

4

Skala och skär gurkan i bitar, skiva rädisorna tunt. Blanda med vinäger och ingefära, smaka av med salt.

5

Skiva salladslöken tunt och strö över laxen tillsammans med koriandern.

Servera laxen med riset och gurksalladen.

Bild:

Korshags