Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Potatis | |
4 msk | Olivolja | |
1,5 dl | Panko | |
0,5 dl | Persilja - färsk | |
3 klyfta | Vitlök | |
500 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
1 st | Citron | |
75 g | Smör | |
1 paket | Salvia - färsk, ca 3 dl | |
4 msk | Kapris | |
150 g | Romsås, till servering |
Sätt ugnen på 180°C varmluft. Halvera potatisarna om de är små eller skär i bitar om de är större och lägg i en stor ugnsform. Blanda med 2 msk olja och 2 krm salt. Rosta i 30 minuter, rör om efter halva tiden.
Blanda panko med 2 msk olja, persilja och 1 riven vitlöksklyfta. Salta laxen med ½ tsk salt och och 2 krm peppar och täck med pankoblandningen. Skiva citronen. Ta ut formen med potatis, gör plats i mitten och lägg i laxen. Lägg citronskivorna runt om. Baka ca 20 min tills pankon är gyllene och laxen genomlagad.
Bryn smöret i en liten kastrull tills ordentligt gyllene. Ta från värmen och rör i salvia och kapris och riv i de resterande vitlöksklyftorna.
Ringla smöret över potatisen i formen. Servera genast med romsås till.
TIPS: låt gärna ugnsbakad lax ha lite rå kärna kvar.
Bild:
Korshags
19,98 kr /kg
132,67 kr /l
127,50 kr /kg
21,95 kr /st
199,09 kr /kg
476,00 kr /kg
48,18 kr /kg
145,90 kr /kg
26,95 kr /st
199,58 kr /kg
114,75 kr /l