Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Sushiris | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Strösocker | |
2 klyfta | Vitlök | |
100 g | Böngroddar | |
1 msk | Sesamolja | |
2 msk | Smör | |
130 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Korshags, varmrökt lax med Chili & Sesam | |
4 st | Ägg, gulorna | |
0,5 tsk | Salt | |
150 g | Kimchi | |
1 tsk | Sesamfrö |
Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter.
Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, 1⁄2 riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.
Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.
Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.
Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.
Bild:
Korshags
63,00 kr /kg
77,59 kr /kg
138,00 kr /l
21,95 kr /kg
199,09 kr /kg
127,50 kr /kg
276,67 kr /l
145,90 kr /kg
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
291,54 kr /kg
559,60 kr /kg
4,10 kr /st
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
223,02 kr /kg
972,37 kr /kg