Gå vidare till huvudinnehåll
Bibimbap med varmrökt lax, kimchi och spenat
Korshags

Bibimbap med varmrökt lax, kimchi och spenat

45 minMedel
431,50 kr
4 portioner 69,50 kr per portion
Bibimbap med sesammarinerade böngroddar, kimchi, stekt spenat och varmrökt lax med Chili & Sesam.

3 dlSushiris
0,5 stGurka
0,5 mskVitvinsvinäger
1 tskStrösocker
2 klyftaVitlök
100 gBöngroddar
1 mskSesamolja
2 mskSmör
130 gFärsk bladspenat
250 gKorshags, varmrökt lax med Chili & Sesam
4 stÄgg, gulorna
0,5 tskSalt
150 gKimchi
1 tskSesamfrö
Instruktioner
1

Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter.

2

Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, 1⁄2 riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.

3

Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.

4

Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.

5

Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.

Bild:

Korshags