Gå vidare till huvudinnehåll
Endive med lax, wasabikräm och forellrom
Korshags

Endive med lax, wasabikräm och forellrom

15 minMedel
661,50 kr
8 portioner 69,05 kr per portion
Endiveblad med gravad eller kallrökt lax och en het wasabikräm med färskost.

400 gFärskost Naturell
2 tskWasabi, 1-2 tsk
1 stLime, 1 msk pressad limejuice
2 krmSalt
200 gKorshags kallrökt lax, eller Korshags gravad lax, skivad eller i bit
600 gEndivesallat, 4 st
160 gRom
15 gGräslök - färsk, ca 1 dl, finhackad
4 tskSesamfrö
40 gKrasse, ca 2 askar
Instruktioner
1

Blanda färskost med wasabipaste, limejuice och salt till en slät kräm.

2

Skär laxen i tunna skivor, om lax i bit, med en vass kniv. Skär bort änden av endiverna och plocka bladen. Lägg bladen på ett stort fat. Spritsa eller bred på wasabikräm på bladen och lägg en laxbit på varje. Toppa med forellrom, gräslök, sesamfrön och krasse.

Bild:

Korshags