Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Sushiris | |
0,3 st | Gurka | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
2 tsk | Strösocker | |
1 dl | Kokosgrädde | |
2 klyfta | Vitlök, rivna | |
4 msk | Ljus soja | |
0,5 st | Lime, ca 1 msk pressad limejuice | |
250 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
1 msk | Sesamolja | |
1 klyfta | Vitlök, riven | |
1 st | Mango | |
2 st | Salladslök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Koriander - färsk | |
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade, rostade | |
50 g | Ingefära inlagd |
Skölj riset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten, låt stå 20 minuter.
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurka, skivad chili, vinäger och 1 tsk socker och ställ åt sidan. Vispa ihop kokosgrädde med hälften av vitlöken, 1 msk soja, 1 tsk socker och limejuice.
Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.
Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i små bitar och blanda med sesamolja samt resten av sojan och vitlöken.
Skär mangon i bitar och strimla salladslöken tunt.
Fördela riset i 4 skålar. Ringla över kokosdressingen. Lägg gurka, mango, lax och inlagd ingefära på riset. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.
Bild:
Korshags
63,00 kr /kg
77,59 kr /kg
220,00 kr /kg
138,00 kr /l
21,95 kr /kg
104,75 kr /l
199,09 kr /kg
426,33 kr /l
52,66 kr /kg
476,00 kr /kg
276,67 kr /l
88,67 kr /kg
159,60 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
134,75 kr /kg
121,82 kr /kg
1 Ingefära Gari 145g Blue Dragon
478,95 kr /kg