Gå vidare till huvudinnehåll
Pokébowl med lax, kokos-dressing & mango
Korshags

Pokébowl med lax, kokos-dressing & mango

45 minMedel
485,05 kr
4 portioner 70,33 kr per portion
En fräsch pokébowl med krämig kokosdressing, marinerad rå lax, gurka, mango och inlagd ingefära.

3 dlSushiris
0,3 stGurka
0,5 stChilipeppar Röd
1 mskVitvinsvinäger
2 tskStrösocker
1 dlKokosgrädde
2 klyftaVitlök, rivna
4 mskLjus soja
0,5 stLime, ca 1 msk pressad limejuice
250 gFärsk laxfilé, Korshags
1 mskSesamolja
1 klyftaVitlök, riven
1 stMango
2 stSalladslök
0,5 tskSalt
1 stKoriander - färsk
100 gJordnötter Rostade/Saltade, rostade
50 gIngefära inlagd
Instruktioner
1

Skölj riset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten, låt stå 20 minuter.

2

Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurka, skivad chili, vinäger och 1 tsk socker och ställ åt sidan. Vispa ihop kokosgrädde med hälften av vitlöken, 1 msk soja, 1 tsk socker och limejuice.

3

Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.

4

Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i små bitar och blanda med sesamolja samt resten av sojan och vitlöken.

5

Skär mangon i bitar och strimla salladslöken tunt.

6

Fördela riset i 4 skålar. Ringla över kokosdressingen. Lägg gurka, mango, lax och inlagd ingefära på riset. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.

Bild:

Korshags