Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Oregano - färsk, ca 1 dl, plockad | |
4 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Citron, ca 1 msk pressad citronjuice | |
500 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Grekisk Yoghurt | |
1 st | Dill - färsk, ca 1 dl, finhackad | |
300 g | Körsbärskvisttomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 dl | Kalamataoliver | |
0,5 msk | Rödvinsvinäger | |
150 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 st | Pitabröd |
Sätt ugnen på 150°C varmluft. Blanda oregano med 3 msk olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, timjan, 1⁄2 tsk salt, 2 krm peppar och citronzest. Lägg laxen i en ugnsform och bred över örtmarinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills laxen är genomlagad.
Riv gurkan till tzatzikin grovt på rivjärn, krama ur vätskan med händerna. Blanda med yoghurt, 1 riven vitlöksklyfta och dill. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor, skiva rödlöken tunt och grovhacka oliverna. Blanda tomat, lök och oliver med 1 msk olivolja, rödvinsvinäger och 1 krm salt.
Servera lax, tzatziki, tomatsallad och smulad fetaost med pitabröd.
Bild:
Korshags
26,95 kr /st
132,67 kr /l
199,09 kr /kg
2 263,33 kr /kg
48,18 kr /kg
476,00 kr /kg
77,59 kr /kg
39,50 kr /kg
21,95 kr /st
149,88 kr /kg
30,00 kr /kg
129,31 kr /kg
138,00 kr /l
163,33 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
47,81 kr /kg