Gå vidare till huvudinnehåll
Örtbakad lax med tomatsallad, tzatziki och pitabröd
Korshags

Örtbakad lax med tomatsallad, tzatziki och pitabröd

30 minMedel
515,65 kr
4 portioner 100,33 kr per portion
Bakad lax med grekiska smaker. Fyll fluffiga pitabröd med örtig lax, tzatziki, tomatsallad med oliver och fetaost.

1 stOregano - färsk, ca 1 dl, plockad
4 mskOlivolja
2 klyftaVitlök
1 tskTimjan - torkad
0,5 stCitron, ca 1 msk pressad citronjuice
500 gFärsk laxfilé, Korshags
0,5 stGurka
2 dlGrekisk Yoghurt
1 stDill - färsk, ca 1 dl, finhackad
300 gKörsbärskvisttomater
0,5 stRödlök
1 dlKalamataoliver
0,5 mskRödvinsvinäger
150 gFetaost
0,5 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
4 stPitabröd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150°C varmluft. Blanda oregano med 3 msk olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, timjan, 1⁄2 tsk salt, 2 krm peppar och citronzest. Lägg laxen i en ugnsform och bred över örtmarinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills laxen är genomlagad.

2

Riv gurkan till tzatzikin grovt på rivjärn, krama ur vätskan med händerna. Blanda med yoghurt, 1 riven vitlöksklyfta och dill. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär tomaterna i klyftor, skiva rödlöken tunt och grovhacka oliverna. Blanda tomat, lök och oliver med 1 msk olivolja, rödvinsvinäger och 1 krm salt.

4

Servera lax, tzatziki, tomatsallad och smulad fetaost med pitabröd.

Bild:

Korshags