Gå vidare till huvudinnehåll
Pollytårta
Samarbete

Pollytårta

1 t 30 minMedel
479,35 kr
8 portioner 51,02 kr per portion
Polly firar 60 år! Mästerbagaren Ronja Sjölander har tagit fram en underbar tårta med både Polly-fluff och maräng för att fira jubilaren - perfekt för såväl kalaset och studentfesten som till Midsommarbordet.

Chokladbotten
200 gSmör, rumstempererat
2 dlStrösocker
10 stÄgg, gulorna, spara vitorna till marängtäcket
8 mskMellanmjölk
4 dlVetemjöl
4 tskBakpulver
6 mskKakao
1 tskSalt
Marängtäcke
3 dlStrösocker
200 gMörk chokladkaka, smält
1 dlSötmandel Spån
Pollyfluff
340 gPolly
10 dlVispgrädde
2 krmSalt
2 stGelatinblad
Dekoration
400 gPolly
4 dlVispgrädde, lättvispad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

2

Börja med Polly-fluffet: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm grädde, Polly och en nypa salt på medelvärme i en kastrull. Grädden får inte koka, rör om emellanåt tills all Polly smält. Blanda därefter ner gelatinet och rör om.

3

Häll upp fyllningen i en form och ställ kallt, låt fyllningen bli riktigt kall, gärna i kylskåpet över natten.

4

Chokladbotten: Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en bunke. Tillsätt därefter en äggula i taget under konstant vispning. Rör ner mjölken och blanda tills du har en slät smet.

5

Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

6

Klä en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten i en springform, bre ut till ett jämnt lager.

7

Marängtäcke: Smält chokladen och låt svalna till rumstemperatur. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt strösockret lite i taget, vispa sedan tills du har en blank och fin maräng.

8

Häll ner chokladen och rör om ett par gånger så marängen blir marmorerad. Bre ut marängen ovanpå chokladsmeten, toppa med flagad mandel och grädda i ca 35-40 minuter tills marängen ser frasig och hårt ut.

9

Låt kakan svalna helt.

10

Montering: Vispa upp Polly-fluffet och bre ut på den avsvalnade tårtan, bre ut ett lager med lättvispad grädde och strö sedan över hackad Polly. Sen är det klart för servering!

Tips: Frys in en påse med Polly en timme innan användning för att enklare dela/hacka godiset i mindre bitar.

Bild:

Cloetta