Gå vidare till huvudinnehåll
Snabbgrillad kyckling med krämig potatissallad
Mari Bergman

Snabbgrillad kyckling med krämig potatissallad

30 minEnkelt
268,35 kr
4 portioner 65,29 kr per portion
Gott och enkelt grillrecept på färdigmarinerad kyckling. Passar för sommarens alla dagar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
900 gMarinerad Tvådelad Kycklingfilé
900 gDelikatesspotatis, eller färskpotatis vid säsong
125 gRädisor
150 gSugarsnaps
150 gÖrtdressing, ca 1,5 dl
Från ditt skafferi
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
1 stRödlök
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram kycklingen.

2

Dela potatisen på mitten och koka i saltat vatten i ca 15-20 minuter.

3

Skiva rädisorna och dela sugarsnapsen på längden. Skala och skiva rödlöken tunt.

4

Grilla kycklingen hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når en innertemperatur på 70 grader.

5

Blanda den kokta potatisen, rädisor, sugarsnaps och rödlök med örtkrämen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat. Servera tillsammans med grillad kyckling.

Bild:

Susanna Blåvarg