Gå vidare till huvudinnehåll
Bbq-kyckling med grillade morötter på grillad vitlök- och fetaostkräm
Mari Bergman

Bbq-kyckling med grillade morötter på grillad vitlök- och fetaostkräm

40 minEnkelt
269,75 kr
4 portioner 55,94 kr per portion
Med färdigmarinerad kyckling kan du lägga tid på att briljera med tillbehöret. Grillade morötter med grillad vitlök- och fetaostkräm toppad med rostade mandlar kommer garanterat att göra succé vid middagsbordet. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
800 gMarinerad Kycklinglårfilé
800 gMorötter
2 dlGrekisk Yoghurt
150 gFetaost
100 gMandlar rostade
Från ditt skafferi
3 mskOlivolja
1 tskRosmarin - torkad
1 tskPaprikakrydda
0,5 tskChiliflakes
3 krmSalt
1 krmSvartpeppar
1 stVitlök
2 tskHonung Flytande
1 tskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram kycklingen.

2

Skala morötterna och koka dem hela i ca 5 minuter.

3

Blanda samman olivolja, rosmarin, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en stor skål. Sila av vattnet från morötterna och blanda morötterna med kryddoljan.

4

Lägg en hel vitlök på grillen och grilla tills den är mjuk inuti. Vänd den med jämna mellanrum.

5

Grilla kycklingen hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når en innertemperatur på 70 grader.

6

Grilla morötterna så att de får en gyllene och grillad yta runt om.

7

Mixa samman grekisk yoghurt med fetaost, honung, lite olivolja, vit balsamvinäger samt skalade vitlöksklyftor från den grillade vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

8

Bred ut fetaostkrämen på ett fat och lägg de grillade morötterna över. Toppa med hackade och rostade mandlar. Servera tillsammans med grillad kyckling.

Bild:

Susanna Blåvarg