Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
800 g | Marinerad Kycklinglårfilé | |
800 g | Morötter | |
2 dl | Grekisk Yoghurt | |
150 g | Fetaost | |
100 g | Mandlar rostade | |
Från ditt skafferi | ||
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Vitlök | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger |
Tänd grillen och ta fram kycklingen.
Skala morötterna och koka dem hela i ca 5 minuter.
Blanda samman olivolja, rosmarin, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en stor skål. Sila av vattnet från morötterna och blanda morötterna med kryddoljan.
Lägg en hel vitlök på grillen och grilla tills den är mjuk inuti. Vänd den med jämna mellanrum.
Grilla kycklingen hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når en innertemperatur på 70 grader.
Grilla morötterna så att de får en gyllene och grillad yta runt om.
Mixa samman grekisk yoghurt med fetaost, honung, lite olivolja, vit balsamvinäger samt skalade vitlöksklyftor från den grillade vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut fetaostkrämen på ett fat och lägg de grillade morötterna över. Toppa med hackade och rostade mandlar. Servera tillsammans med grillad kyckling.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Kycklinglårfilé Green Chili BBQ
173,75 kr /kg
15,95 kr /kg
45,90 kr /kg
173,00 kr /kg
274,75 kr /kg
132,67 kr /l
1 426,19 kr /kg
890,54 kr /kg
1 355,36 kr /kg
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
199,09 kr /kg
155,71 kr /kg
187,80 kr /l