Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad kyckling med grillad sötpotatis och riven fetaost
Mari Bergman

Grillad kyckling med grillad sötpotatis och riven fetaost

30 minEnkelt
273,75 kr
4 portioner 53,34 kr per portion
Färdigmarinerad kyckling passar perfekt när du vill ha en snabb och enkel grillmiddag. Här serverar vi grillad sötpotatis till som är toppad med pesto och fryst riven fetaost. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gMarinerad Kycklinglårfilé
150 gFetaost
1 kgSötpotatis
1 dlPesto Grön, gärna grönkålspesto
0,5 stBladpersilja - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram kycklingen. Lägg fetaosten i frysen.

2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

3

Halvera varje sötpotatis på längden. ( Stora potatisar kan delas i tre delar.) Koka sötpotatishalvorna i ca 5 minuter. Sila av vattnet och lägg dem på ett fat. Låt svalna något. Pensla snittytorna med olivolja.

4

Grilla sötpotatisen i ca 10 minuter så att de får en gyllene grillyta.

5

Grilla kycklingen hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når en innertemperatur på 70 grader.

6

Lägg upp sötpotatisen på ett fat och ringla över pesto. Krydda med lite salt och peppar. Riv över fryst fetaost och toppa med persiljekvistar. Servera tillsammans med grillad kyckling.

Bild:

Susanna Blåvarg