Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
600 g | Marinerad Kycklinglårfilé | |
150 g | Fetaost | |
1 kg | Sötpotatis | |
1 dl | Pesto Grön, gärna grönkålspesto | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
1 msk | Olivolja |
Tänd grillen och ta fram kycklingen. Lägg fetaosten i frysen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera varje sötpotatis på längden. ( Stora potatisar kan delas i tre delar.) Koka sötpotatishalvorna i ca 5 minuter. Sila av vattnet och lägg dem på ett fat. Låt svalna något. Pensla snittytorna med olivolja.
Grilla sötpotatisen i ca 10 minuter så att de får en gyllene grillyta.
Grilla kycklingen hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når en innertemperatur på 70 grader.
Lägg upp sötpotatisen på ett fat och ringla över pesto. Krydda med lite salt och peppar. Riv över fryst fetaost och toppa med persiljekvistar. Servera tillsammans med grillad kyckling.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Kycklinglårfilé Green Chili BBQ
173,75 kr /kg
173,00 kr /kg
43,94 kr /kg
219,75 kr /kg
1 Bladpersilja knippe flow Klass1
339,00 kr /kg
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
132,67 kr /l