Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad lax med grillad ananassalsa
Mari Bergman

Grillad lax med grillad ananassalsa

30 minEnkelt
279,30 kr
4 portioner 48,30 kr per portion
Hel laxfilé på grillen är ett enkelt och gott sätt att grilla fisk på. Här smaksätts laxen med en färdig bbq- sås och toppas med en salsa på grillad ananas och melon. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
450 gFärsk laxfilé
1 dlBBQ-Sås
1 stAnanas Färsk
600 gVattenmelon
1 stKoriander - färsk
Från ditt skafferi
1 stRödlök
0,5 mskOlivolja
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
Instruktioner
1

Tänd grillen.

2

Lägg den hela laxfilén på ett ark ugnsfolie och fördela ca 1 dl bbq sås över. Vik upp kanterna lite men låt foliearket vara öppet.

3

Skala ananasen. Skär ananasen i 4 bitar på längden och pensla runt om med olivolja.

4

Lägg laxen på grillen och grilla tills laxen har en innertemperatur på 50 grader.

5

Grilla ananasbitarna så att de får en gyllene och grillad yta runt om.

6
  1. Tärna vattenmelonen, skala och finhacka rödlök och grovhacka koriandern.
  2. Tärna den grillade ananasen och blanda samman med vattenmelon, rödlök och koriander. Tillsätt lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
7

Lägg upp den grillade laxen på ett fat och toppa med den grillade salsan eller servera den vid sidan av.

Bild:

Susanna Blåvarg