Gå vidare till huvudinnehåll
Grillspett med grekisk sallad och muhammara
Mari Bergman

Grillspett med grekisk sallad och muhammara

20 minEnkelt
237,70 kr
4 portioner 49,90 kr per portion
Färdigkryddade spett med grekisk sallad och Muhammara i pitabröd passar perfekt när du vill ha grillmiddagen klar på 20 minuter.

Kött
400 gGrillspett på färs
Grekisk sallad
1 stGurka
1 stGrön Paprika
250 gKörsbärstomater
1 stRödlök
100 gKalamataoliver
150 gFetaost
3 mskOlivolja
1 mskRödvinsvinäger
1 tskHonung Flytande
1 tskTorkad oregano
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
Tillbehör
170 gMuhammara
220 gPitabröd
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram färsspetten.

2

Grekisk sallad: Tärna gurka och paprika. Halvera körsbärstomaterna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda samman med oliver och tärnad fetaost.

3

Blanda samman olivolja, rödvinsvinäger, honung, oregano, salt och peppar och tillsätt till salladen.

4

Grilla färsspetten runt om tills de är helt genomstekta.

5

Värm bröden på grillen.

6

Servera spetten med grekisk sallad, muhammara och pitabröd.

Bild:

Susanna Blåvarg