Gå vidare till huvudinnehåll
Snabbgrillade kamben med jordgubbssallad
Mari Bergman

Snabbgrillade kamben med jordgubbssallad

20 minEnkelt
333,05 kr
4 portioner 62,63 kr per portion
Färigmarinerade kamben passar perfekt när du vill ha grillmiddagen klar på 20 minuter. Servera med en ljuvlig jordgubbssallad till.

Kött
1 000 gMarinerade kamben
Jordgubbssallad
150 gJordgubbar Färska
1 stFänkål Färsk
1 stGurka
125 gRädisor
1 stAvokado
1 stChilipeppar Röd
20 gRostade frön
1 stBasilika - färsk
2 mskOlivolja
1 stLime
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram kambenen.

2

Grilla kambenen på direkt värme ca 5 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt vila i 5-10 minuter.

3

Jordgubbssallad: Halvera jordgubbarna, strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Skiva gurka, rädisor, avokado och chilipeppar. Dra loss basilikablad från stjälkarna. Lägg upp alltsammans blandat på ett fat.

4

Blanda samman olivolja med rivet limeskal, limesaft, honung, salt och peppar och ringla dressingen över salladen. Strö över frön och servera tillsammans med de grillade kambenen.

Bild:

Susanna Blåvarg