Gå vidare till huvudinnehåll
Grillspjut med melon- och myntasallad
Mari Bergman

Grillspjut med melon- och myntasallad

20 minEnkelt
313,25 kr
4 portioner 65,87 kr per portion
Gott och enkelt grillrecept på färdigmarinerad fläskytterfilé. Passar för sommarens alla dagar.

Kött
800 gMarinerad fläskytterfilé
Melonsallad
3 mskBovete Helt
1 kgMelon Cantaloupe
250 gSparris Färsk
1 stGurka
1 stRödlök
100 gBurrata
1 stMynta - färsk
1 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
Instruktioner
1

Tänd grillen och ta fram köttet.

2

Rosta helt bovete på låg-medelvärme i ca 20 minuter i en stekpanna utan fett. Skaka pannan med jämna mellanrum.

3

Kött: Grilla köttet på direkt värme runt om i ca 5-10 minuter. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills det når en innertemperatur på 60 grader.

4

Sallad: Skala melonen och skär i klyftor, hyvla sparris och gurka tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Sila av vätskan från burratan.

5

Lägg upp melon, sparris, gurka och rödlök på ett fat. Fördela burrata över och ringla över olivolja och honung. Strö lite flingsalt och peppar över. Toppa med myntablad och rostat bovete. Servera tillsammans med grillspjutet.

Bild:

Susanna Blåvarg