Hoppa till huvudinnehåll
Köttfärssoppa med mjukt bröd och fetaostkräm
Mari Bergman

Köttfärssoppa med mjukt bröd och fetaostkräm

40 minEnkelt
326,60 kr
4 portioner43,50 kr per portion
Lättlagad och supergod soppa som blev smakpanelens absoluta favorit. Kan dessutom med fördel tillagas kvällen innan och sedan förvaras i kylen.

Köttfärssoppa
3 mskKöttbuljong
2 tskSpiskummin
1 lVatten
2 tskPaprikakrydda
1 tskTorkad oregano
200 gPotatis Fast
0,5 stGul lök
1 mskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 mskTomatketchup
2 mskTomatpuré
500 gNötfärs
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskBasilika - fryst
400 gPasserade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
300 gBaguette
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
50 gFetaost
Instruktioner
1

Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna 200-300 gram potatis.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.

3

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.

4

Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.

6

Mixa ihop fetaost med 1 dl creme fraiche och honung. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av creme fraichen i en liten skål.

Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.

Näringsvärde: 663 kcal, 38 g protein, 27 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg