Gå vidare till huvudinnehåll
Cowboychili med guacamole och nachochips
Mari Bergman

Cowboychili med guacamole och nachochips

30 minEnkelt
326,05 kr
4 portioner40,20 kr per portion
En enkel och smarrig chili con carne med knapriga nachochips.(Tastelines Barnkasse v41 2016)

Chili con carne
380 gVita Bönor Stora
1 stKöttbuljong
1 tskPaprikakrydda
400 gKrossade Tomater
1 krmChilipulver
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskHonung Flytande
1 tskSpiskummin
2 krmSalt Fint
1 stGul lök
500 gNötfärs
2 mskTomatpuré
1 tskBasilika - torkad
2 dlVatten
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stRomansallat
200 gTacochips
50 gRiven Texmexost
Guacamole
1 mskCitron
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt Fint
2 stAvokado
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Chili con carne: Skala och ?nhacka gul lök och vitlök.

2

Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Krydda med paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, honung, krossade tomater, buljong och vatten. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan.

3

Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa i citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen, nachochips, strimlad sköljd sallad och lite ost på toppen.

Näringsvärde: Kcal: 700 Fett: 37 g Protein: 37 g Kolhydrater: 50 g

Bild:

Linnea Swärd