Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 st | Lime | |
Thaigryta | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
1 krm | Salt | |
400 ml | Kokosmjölk | |
500 g | Kycklingfärs | |
100 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Purjolök | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.
Näringsvärde: 726 kcal, 35 g protein, 41 g fett, 53 g kolhydrater.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria