Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Crêpes | ||
1 tsk | Salt | |
4 dl | Mellanmjölk | |
2 st | Ägg | |
2 msk | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
Champinjonfyllning | ||
500 g | Färska champinjoner | |
1 tsk | Örtsalt | |
20 g | Salladslök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Smör |
Pannkakor: Vispa äggen i en skål med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar, så att det inte blir klumpar i smeten. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt gärna smeten vila en stund.
Champinjonröra: Pressa vitlöken. Borsta bort jord från champinjonerna och skär dem i skivor. Stek dem mjuka i smöret tillsammans med vitlöken.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och smält en klick smör. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd när ytan stelnat lite.
Krydda med örtsaltet och häll på crème fraîche. Koka ihop.
Hacka 2 st salladslökar. Lägg fyllningen på pannkakorna och strö på sallads- eller gräslök. Rulla ihop eller vik till en wrap.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla