Gå vidare till huvudinnehåll
Champinjoncrêpes med vitlök och örter
Kokbok

Champinjoncrêpes med vitlök och örter

30 minEnkelt
185,65 kr
4 portioner 16,60 kr per portion
Pannkakor är barnsligt gott och passar till mer än bara efterrätt. Testa med den här champinjonröran så får du en matig lunch. Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag).

Crêpes
1 tskSalt
4 dlMellanmjölk
2 stÄgg
2 mskSmör
2 dlVetemjöl
Champinjonfyllning
500 gFärska champinjoner
1 tskÖrtsalt
20 gSalladslök
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskSmör
Instruktioner
1

Pannkakor: Vispa äggen i en skål med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar, så att det inte blir klumpar i smeten. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt gärna smeten vila en stund.

2

Champinjonröra: Pressa vitlöken. Borsta bort jord från champinjonerna och skär dem i skivor. Stek dem mjuka i smöret tillsammans med vitlöken.

3

Hetta upp en stekpanna till medelvärme och smält en klick smör. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd när ytan stelnat lite.

4

Krydda med örtsaltet och häll på crème fraîche. Koka ihop.

5

Hacka 2 st salladslökar. Lägg fyllningen på pannkakorna och strö på sallads- eller gräslök. Rulla ihop eller vik till en wrap.