Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bejkon
Mari Bergman

Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bejkon

30 minEnkelt
239,80 kr
4 portioner31,13 kr per portion
Njut av det här goda receptet på pasta med blomkålssås. Rätten toppas med gott vegobejkon.

Tillbehör
1 tskOlivolja
280 gSpaghetti
250 gGröna Ärtor Frysta
180 gVegetariskt bacon
Blomkålssås
0,5 stBlomkål Färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 mskOlivolja
1 dlMellanmjölk
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Strimla bejkonet och fräs det knaprigt i en panna med lite olja.

4

Tina ärtorna.

5

Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka dillen och tillsätt. Vänd ner yoghurten och rör om ordentligt.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bejkon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 642 kcal, 34 g protein, 15 g fett, 87 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell