Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza med kronärtskocka, sparris och mandlar
Mari Bergman

Pizza med kronärtskocka, sparris och mandlar

30 minEnkelt
289,60 kr
4 portioner 34,87 kr per portion
En somrig vegetarisk pizza bianco med godsaker som sparris och marinerad kronärtskocka. Perfekt som middag eller varför inte skära upp i mindre bitar och servera som förrätt på nästa sommarfest?

Pizza
0,5 stRödlök
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
75 gRiven Västerbottensost
285 gMarinerad Kronärtskocka
125 gSparris Färsk
65 gCitron, (0,5 st)
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPizzadeg
30 gSötmandel Naturell
1 krmFlingsalt
1 klyftaVitlök Vanlig
Sallad
1 stZucchini
35 gFärsk bladspenat
65 gCitron, (0,5 st)
0,5 mskOlivolja
1 krmChiliflakes
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pizza: Kavla ut pizzadegen på ett extra bakplåtspapper så att den blir lite tunnare och bredare och lägg över den på en ugnsplåt. Bred över yoghurt och strö över osten.

3

Skala och klyfta löken tunt. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg grönsakerna i en skål. Skala och pressa i vitlök och blanda om. Fördela grönsakerna över pizzadegen och grädda i ugn i ca 10-12 min.

4

Sallad: Skölj och riv zucchini grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda zucchinirivet med sköljd spenat på ett fat.

5

Pizza: Ta ut pizzan ur ugnen och strö över hackade mandlar och riv citronskal över. Strö över en nypa salt och peppar.

6

Sallad: Pressa citronsaft över salladen och ringla över olja. Krydda med 1-2 krm chiliflakes och salt.

Servera till pizzan.

Näringsvärde: 499 kcal. 17 g protein, 21 g fett, 54 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell