Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizza | ||
0,5 st | Rödlök | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
285 g | Marinerad Kronärtskocka | |
125 g | Sparris Färsk | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Pizzadeg | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Flingsalt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
1 st | Zucchini | |
35 g | Färsk bladspenat | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Flingsalt |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pizza: Kavla ut pizzadegen på ett extra bakplåtspapper så att den blir lite tunnare och bredare och lägg över den på en ugnsplåt. Bred över yoghurt och strö över osten.
Skala och klyfta löken tunt. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg grönsakerna i en skål. Skala och pressa i vitlök och blanda om. Fördela grönsakerna över pizzadegen och grädda i ugn i ca 10-12 min.
Sallad: Skölj och riv zucchini grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda zucchinirivet med sköljd spenat på ett fat.
Pizza: Ta ut pizzan ur ugnen och strö över hackade mandlar och riv citronskal över. Strö över en nypa salt och peppar.
Sallad: Pressa citronsaft över salladen och ringla över olja. Krydda med 1-2 krm chiliflakes och salt.
Servera till pizzan.
Näringsvärde: 499 kcal. 17 g protein, 21 g fett, 54 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria