Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Vitpeppar Malen | |
1 st | Spetskål | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Smör | |
200 g | Färskost Naturell | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 klyfta | Vitlök | |
300 g | Lax Varmrökt | |
1 dl | Mandlar rostade | |
100 g | Parmesanost | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Fusilli | |
1 st | Citron |
Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock.
Dela och strimla spetskålen. Ansa, skölj och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Riv osten. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Finskär gräslöken. Grovhacka mandeln. Bryt laxen i mindre bitar med händerna.
Hetta upp en stor stekpanna med smör och/eller olja. Fräs kål och lök några minuter tills det börjar ta färg. Tillsätt vitlöken och fräs vidare någon minut. Slå på vinet (alternativt lika mycket vatten) och låt det koka in. Salta och peppra. Tillsätt färskosten och låt den puttra in några minuter. Rör ner citronskalet och hälften av gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
Servera havrefusillin tillsammans med den krämiga kålen och toppa med bitar av rökt lax och hackad mandel.
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt