Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Plättar | ||
1 st | Gul lök | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 st | Ägg | |
300 g | Potatis Fast | |
Sallad | ||
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gurka | |
Tillbehör | ||
250 g | Cottage cheese Naturell | |
140 g | Bacon Skivat | |
4 msk | Rårörda Lingon |
Plättar: Skala och riv potatis och morötter. Skala och riv löken. Vispa upp äggen i en bunke. Rör i saltet och lite peppar och tillsätt det rivna.
Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka i några små biffar åt gången. För stora biffar går lätt sönder. Platta till försiktigt med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Med två stekpannor går det dubbelt så fort.
Tillbehör: Stek bacon i en panna utan fett så att de blir knaprigt gyllenbruna.
Sallad: Skölj och skär gurka och tomater i bitar och lägg upp i en skål.
Servera dina rotfruktsplättar tillsammans med bacon, keso, sallad och lite rårörda lingon.
Näringsvärde: 415 kcal, 22 g protein, 24 g fett, 26 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria