Gå vidare till huvudinnehåll
Fetaostgratinerad fläskfilé med klyftpotatis och tomatsallad
Mari Bergman

Fetaostgratinerad fläskfilé med klyftpotatis och tomatsallad

45 minEnkelt
290,30 kr
4 portioner 33,84 kr per portion
En härlig rätt som lyxar till vilken vardagskväll som helst. Mums!

Tomatsallad
4 stKvisttomater
1 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt
0,5 mskBasilika - fryst
3 tskOlivolja
Potatis
700 gPotatis Fast
1 mskOlivolja
1 krmSalt
Fläskfilé
1 krmSalt
100 gFetaost
1 mskBasilika - fryst
1 krmSvartpeppar Malen
450 gFläskfile Färsk
1 mskOlivolja
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg klyftorna på en plåt. Salta efter smak och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Fläskfilé: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Salta och peppra ordentligt runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Ta av från plattan och låt den vila.

4

Mixa ihop creme fraiche, fetaost, basilika och en nypa salt och peppar med hjälp av en stavmixer.

5

Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form och klicka över fetaoströran. Sätt in i ugnen ca 20 min eller tills fläskfilén är helt genomstekt.

6

Tomatsallad: Skölj och tärna tomaterna och blanda med basilika, olja, balsamvinäger och en nypa salt i en skål.

Servera den fetaostgartinerade fläskfilén med klyftpotatis och tomatsallad.

Näringsvärde: 545 kcal, 34 g protein, 30 g fett, 32 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg