Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Småbröd - 20 stycken | ||
25 g | Smör | |
1 msk | Strösocker | |
6 dl | Vetemjöl | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
Hamburgare | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
200 g | Nötfärs | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
0,2 st | Huvudsallat | |
100 g | Hamburgerdressing | |
100 g | Skivad Ost |
Smula ned jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen, häll ned mjölken och värm till ljummet, ca 37 grader.
Lös upp jästen med lite av degvätskan och blanda sedan ner resten av degvätskan, salt, strösocker och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Knåda degen ca 10 minuter och låt sedan jäsa 45 minuter.
Tryck ut degen på mjölat bakbord och stansa ut bitar med hjälp av ett litet glas, alternativt dela degen i ca 20 små bitar och rulla till småbröd.
Placera ut bröden på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader under tiden.
Grädda bröden i ugnen ca 10-12 minuter tills de fått fin färg. Vill du ha glansiga bröd kan du pensla med uppvispat ägg innan gräddning.
Minihamburgare: forma små minihamburgare. Salta och peppra. Stek i smör och olja ca 1-2 min per sida.
Halvera bröden och sätt ett litet salladsblad på varje botten. Lägg på en miniburgare och toppa med dressing, ost samt locket.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria