Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Bakpulver | |
2 msk | Vallmofrön | |
1 msk | Strösocker | |
1 tsk | Salt | |
6 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Havregryn | |
100 g | Smör | |
4 dl | Havredryck Naturell | |
300 g | Citron, (2 st) |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj citronerna noga och finriv det yttersta skalet. Skär smöret i tärningar.
Blanda samman mjöl, havregryn, vallmofrö, bakpulver, socker, salt, citronskal och smör i en skål till en smulig smet. Tillsätt havredrycken och blanda snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 delar. Forma till fina bullar och lägg på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till bullarna så att de blir puckformade.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.
Servera rykande heta tillsammans med favoritpåläggen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 iKaffe Barista Edition Havredryck 3% 1L Oatly